Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Prekvapenie "Končiar"
Suroviny: 200 g sviečkovice, 200 g bravčového karé, 100 g bravčovej pečene, 100 g tvrdého syra, 2 dcl lahôdkovej smotany, maslo, olej kečup, 100 g steriľovaných šampiňónov, korenie, soľ
Postup: Z mäsa a pečene nakrájame po 4 rezne. Z ľahka naklepeme, okoreníme, osolíme a pokvapkáme olejom. Necháme v chlade odležať. Mäso opečieme na oleji a uložíme do pekáčika. Na každý rezen dáme kopček postrúhaného syra a oriešok masla. Plátky pečene opečieme, vyberieme a dáme do tepla. Do výpeku pridáme lyžicu masla a dáme roztopiť. Potom pridáme smotanu a lyžicu kečupu. Chvíľu povaríme a nalejeme na rezne v pekáčiku. Necháme v rúre zapiecť kým sa syr neroztečie. Na kúsku masla prehrejeme šampiňóny. Zapečené rezne dáme na taniere, na ne plátky opečenej pečene a pokvapkáme šťavou z výpeku. Obložíme šampiňónmi a potrúsime syrom. Podávame s ryžou zamiešanou s pažítkou a kukuricou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.