Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kapor na vínečku
Suroviny: Menší kaprík, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, maslo, stredne veľká cibuľa, 4 dl bieleho vína, korenie, soľ
Postup: Korenovú zeleninu pokrájame na rezance. Na masle necháme zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme zeleninu a dusíme do polomäkka. Ku zelenine pridáme naporcovaného kapra, okoreníme, osolíme a zalejeme vínom. Dodusíme do mäkka. Porcie kapra na mise prelejeme omáčkou a podávame s opečenými toastovými chlebíkmi. Krájané toastové chlebíčky na jednej strane natrieme maslom a na druhej strane zmesou z 3 žĺtkov, lyžice horčice, strúhaného syra, snehu z bielkov a trošky piva. Zapečieme na vymastenom pekáči vo vyhriatej rúre do zlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.