Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Prekladaný rezeň "Javorina"
Suroviny: 400 g hovädzieho mäsa, 400 g bravčového stehna, strúhaný syr. Marináda: 2 dl piva, 2 lyžice horčice, korenie, vegeta, soľ, mletá paprika, olej, cibuľa, suroviny na trojobal
Postup: Zmiešaním piva, horčice, nadrobno nasekanej cibule, oleja a korenín pripravíme marinádu. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme a naložíme do marinády. Necháme marinovať v chlade aspom cez noc. Namarinované mäso vyberieme a hovädzie rezne posypeme nastrúhaným syrom. Zakryjeme bravčovými rezňami a kraje sklepneme. Preložené rezne obalíme v trojobale a na oleji vypražíme do zlatova. Rezne podávame s opečenými zemiakmi, tatarskou omáčkou a posypané jemne postrúhaným syrom. Ozdobíme steriľovanými hubami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.