Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Zemiaky očistíme a pokrájame na štvrťky, pór nakrájame na koliečka, cibuľu na osminky, cesnak na plátočky a mrkvu na tenšie rezance. Krkovičku odkostíme a nožom narežeme na kapsu. Naplníme dvoma tretinami nakrájanej zeleniny, ochutenej lyžicou vegety. Na koncoch kapsu zašijeme alebo zopneme špáradlami. Pripravené mäso potrieme soľou a okoreníme. Na pekáči podlejeme pivom a polejeme 1 dcl rozpusteného masla. Pečieme vrúre na 200"C asi hodinu. Mäso občas polejeme pivom a výpekom. Ku skoro upečenému mäsu pridáme ostatnú zeleninu, zemiaky, posolíme a posypeme lyžicou majoránky
a lyžicou rasce. dopečieme do červena. Kapsu pokrájame na hrubšie plátky a podávame s upečenou zeleninou a zemiakmi, zemiakovými knedlíkmi a prelejeme výpekom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.