Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jánošíkové toliare
Suroviny: 2 väčšie cibule, 2 parenice, 8 šampiňónov, 3 vajíčka, 50 g syru Niva, hladká múka, strúhanka, mlieko, soľ, olej
Postup: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na 4-5 mm koliečka,tak isto si nakrájame parenice a šampiňóny prekrojíme po obvode na polovičky. Cibuľu a huby jemne posolíme. Nastruháme si Nivu, pridáme vajíčka a asi 1 dcl mlieka. Zmes ochutíme štipkou soli a rozšľaháme metličkou. Pridáme múku, a vymiešame na stredne husté cestíčo. Koliečka cibule, pareníc a šampiňónov, namáčame v cestíčku, potom obalíme v strúhanke. Pripravené povyprážame na oleji do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou, tatarkou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.