Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčová panenka "Lúčnica"
Suroviny: 400 g bravčovej panenky, horčica, 1 veľká cibuľa, soľ, korenie, majoránka, 1 veľké jablko, maslo, olej
Postup: Mäso nakrájame na 3 cm špalíčky. Jemne osolíme, okoreníme a dlaňou zľahka naklepneme. Pripravené rezíky natrieme horčicou. Jablko pokrájame na osminky a odstránime jadrince.Očistenú cibuľu pokrájame na kolieska a na troche oleja aj s jablkom podusíme do mäkka. Vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme lyžicu masla, zohrejeme a opečieme mäso, z každej strany asi tak 1 minútku. Pridáme ešte lyžicu masla, lyžičku rozmrvenej majoráky a 1 dcl vody. Podusíme 5 minút, pridáme udusené jablko a necháme
prehriať. Podávame so zemiakovou kašou, poliate šťavou a ozdobíme čerstvým hlávkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.