Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Krkovička "Surovčík"
Suroviny: 600 g bravčovej krkovičky, vegeta, korenie, 2 cibule, 3 strúčky cesnaku, olej, korenie-zmes na Barbecue, tymian, horčica
Postup: Krkovičku vykostíme a nakrájame na rezne. Mäso naklepeme, posypeme vegetou,mletým čiernym korením a pokvapeme olejom. Takto pripravené mäso necháme 1 hod. marinovať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na pásiky a cesnak na drobné kúsky. Do kastróla nalejeme za lyžicu oleja a nasekanú cibuľu s cesnakom opražíme do sklovita a odstavíme. V taneri vymiešame 1/2 dcl oleja, lyžicu korenia na Barbecue, štipku tymianu a 1 lyžicu horčice. Zmesou potrieme už namarinované rezne z krkovičky a prudko ich opečieme na panvici z oboch strán do červena. Opečené preložíme do kastróla ku cibuli a podlejeme trochou vody. Necháme prikryté dusiť. Na panvicu do
výpeku pridáme za lyžicu hladkej múky, opražíme a zalejeme vodou. Zápražku prilejeme k udusenému mäsu a za stáleho miešania ešte prevaríme. Podávame s dusenou ryžou a uhorkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.