Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Fazuľu preberieme, opláchneme a deň vopred namočíme vo vode. Na druhý deň fazuľu uvaríme v osolenej vode domäkka. Na masti upražíme z múky zlatistú zápražku, do opraženej zápražky pridáme 1/2 Pl mletej papriky, krátko presmahneme a zápražku zriedime studennou vodou. Premiešame a nalejeme ku fazuli. Necháme prevrieť a polievku dochutíme roztlačeným cesnakom, korením a poprípade prisolíme. Na tanieroch podávame s uvarenými domácimi rezancami. Keď nám fazuľovica ostane do druhého dňa, tak ju začarujeme: Polievku necháme prevariť, zatrepeme ju smotanou, do ktorej sme zašľahali múku a krátko povaríme. Dochutíme, vegetou, octom, cukrom a máme novú polievku. Do obidvoch druhov polievy sa hodí uvarená, na kolieska pokrájaná domáca údená klobáska.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.