Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami do penista. Múku preosejeme a primiešame do nej prášok do pečiva, strúhanku,pomleté orechy a nastruhanú čokoládu. Túto zmes postupne za stáleho miešania pridávame k rozšľahanej maslovej hmote. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do neho druhú polovicu cukru. Sneh zľahka primiešame do cesta a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech. Navrch nahusto pokladieme odkvapkané višne, (alebo čerstvé opláchnuté) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180*C a pečieme približne 35-45 minút. Upečenú bublaninu posypeme práškovým cukrom. (pri čerstvých višniach sypeme navrch viac cukru.)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.