Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablkový krémovník
Suroviny:400 g mrazeného lístkového cesta, 1/2 l šľahačkovej smotany, 1sáčok vanilkového cukru, 1 stužovač šľahačky. NA PLNKU: 1 kg jabĺk, 1 citrón, 4 dcl vody, 1 PL mletej škorice, 150 g kryštáľový cukor, 1 vanilkový cukor, 80 g prášku vanilkový puding.
Postup: Z cesta vyvaľkáme 2 obdĺžníky na veľkosť plecha. Cesto preložíme na plechy, popicháme vidličkou a upečieme. Po upečení a vychladnutí na jeden plát rozložíme jablkovú plnku a dáme dobre vychladnúť. Šľahašku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom do tuha. Na vychladený plát s plnkou potom nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým plátom cesta, mierne pritisneme a na niekoľko hodín dáme zatuhnúť do chladničky. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a škoricou. PLNKA: Očistené a na kocky pokrájané jablká dáme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu, 3 dcl vody, kryštáľový aj vanilkový cukor, škoricu a uvaríme domäkka. Uvarené jablká zahustíme pudingovým práškom, rozmiešaným v 1 dcl vody. Zmes za stáleho miešania krátko povaríme, až puding zhustne a necháme vychladnúť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.