Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Veľkonočný baránok
Suroviny:100 g marcipánu, 2 vajcia, 75 g masla, 50 g cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 5 kvapiek mandľového oleja, (esencie) 80 g múky, 20 g maizény, 1/2 balíčku prášku do pečiva. Všetky suroviny necháme pripravené postáť, spolu na jednom mieste, aby mali rovnakú teplotu, aspom 1 hodinu!
Postup: Marcipán a obbidve vajíčka vyšľaháme šľahačom do peny. Mäkké maslo spracujeme spolu s cukrom, vanilkovým cukrom, štipkou soli a esenciou na vláčne cesto. Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do cesta. Následne všetky suroviny zapracujeme spolu a vymiesime vláčne cesto. Barančekovú formu dôkladne vymastíme maslom a vypracované cesto do nej vložíme. Povrch cesta uhladíme stierkou a formu s cesto vložíme do vyhriatej rúry na 175*C. Pečieme asi 45 minút. 10 minút pred ukončením pečenia cesto skontroľujeme a pokiaľ by začalo na povrchu moc tmavnúť, prikryjeme ho alobalom a dopečieme. Po upečení barančeka z formy vyklopíme a necháme vychladnúť. Vychladnutého barančeka dozdobíme posypaním práškovým cukrom, alebo práškovým cukrom vymiešaným s troškou citrónovej šťavy ap.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.