Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špenátové halušky s Nivou
Suroviny:1 Mrazený špenátový pretlak, 2 šálky polohrubej múky, soľ, 1-2 PL oleja, voda podľa potreby, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, 1 cibuľa, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 PL masdla, 150 g plesňového syra- Niva ap.
Postup: Rozmrazený špenátový prezlak zmiešame s múkou, troškou soli, olejom, roztlačeným cesnakom, vajcom a vymiešame cesto. Podľa potreby cesto dorieďujeme vodou. Hustota cesta by mala byť taká, aby voľne odkvapkávalo z varešky. Z cesta uvaríme vo vriacej osolenej vode halušky. Uvarené halušky na site krátko prepláchneme studenou vodou. Na masle speníme najemno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a necháme podusiť. Potom ku šampiňónom pridáme nastrúhaný syr a premiešame. Na slabom ohni necháme syr roztopiť. Vzniknutou omáčkou polejeme porcie halušiek.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.