Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pizzové trojuholníky
Suroviny: 1 kg hladkej múky, 6 dcl mlieka, 2 kocky cukru, 70 g kvasníc, 2 čl soli, 1 dcl oleja. PLNKA: 30 dkg nastrúhaného tvrdého syra, 30 dkg salámu, zmes korenia na pizzu - množstvo podľa chuti, kečup. Na potretie 2 vajcia a na posypanie sezamové semiačka.
Postup: zo surovín vymiesime cesto, rozdelíme ho na 4 bochníčky a tie po jednom vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vyvaľkané cesto potrieme kečupom, pokladieme suroviny na plnku, cesto stočíme ako závin a ten nakrájame šikmými rezmi na trojuholníky. Takto pripravené trojuholníky pokladieme na mierne vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a dáme do vyhriatej rúry na 180*C a pečieme asi 15-20 minút dozlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.