Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené vyprážané pirôžky
Suroviny:NA CESTO: 1 veľké acidofilné mlieko, 600 g hladkej múky, 1 čl sódy bicarbóny, 1/2 čl soli. NA PLNKU: malá hlávka bielej kapusty, trocha masti alebo oleja, korenie, soľ, cukor - (podľa chuti), olej na vyprážanie.
Postup: Kapustu najemno nastruháme a podusíme na tuku domäkka. Počas dusenia podľa potreby slabo podlejeme vodou. Z mäkkej kapusty vydusíme všetku šťavu a necháme kapustu vychladiť. Acidofilné mlieko zmiešame s múkou, soľou, sóda bicarbónou a vypracujeme vláčne cesto. Vypracované cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2 cm, rozkrájame ho na štvorce a na každý položíme po 1 lyžičke plnky. okraje štvorcov potom potrieme troška vodou, spojíme k sebe a zlepíme. Pripravené pirôžky vypražíme v horúcom oleji dozlatova. Prebytočný tuk necháme na papierovom obrúsku odkvapkať. Pirôžky na tanieri môžeme poliať kyslou smotanou. Na pirôžky tiež môžeme použiť aj iný druh plnky podľa svojej chuti. Napríklad tvaroh, orechy, mak, lekvár alebo mäsovú či hubovú náplň.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.