Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Veľkonočná bábovka
Suroviny: 2 vajcia, 250 g práškového cukru, 1 vaniľkový cukor, 2 dcl mlieka, 3/4 pohára oleja, kôra z 1 citróna, 205 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa, masť na vymastenie formy.
Postup: Vajíčka vyšľaháme scukrom a vyniľkovým cukrom do peny. Pridáme ku nim mlieko, olej, umytú a nastrúhanú kôru z citróna a znova vyšľaháme. Do múky vmiešame prášok do pečiva a za stáleho šľahania ju postupne primiešame do ´vaječnej hmoty. Formu dôkladne vymastíme masťou, vysypeme múkou a nalejeme do nej polovicu vymiešaného cesta. Do druhej polovice cesta zašľaháme kakao a nalejeme ho na biele cesto vo forme. Bábovku upečieme vo vyhriatej rúre na 180*C dozlatova. Upečenie si kontroľujeme špajlou. (ak sa po vpichnutí špajle do cesta nenalepí cesto na špajlu, malo by byť dobre upečené.) Upečenú bábovku vyklopíme z formy na podnos a posypeme ju práškovým cukrom. Ak chceme mať slávnostnejšiu bábovku, tak ju môžeme poliať rozpustenou čokoládoua posypať čokoládovou alebo farebnou cukrovou ryžou. Nakrájané porcie bábovky môžeme dozdobiť na tanieriku šľahačkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.