Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezy so salkom
Suroviny: CESTO- 5 vajec, 300g práškového cukru, 200 g polohrubej múky,10 PL horúcej kávy alebo vody, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 g mletých orechov. PLNKA- 1 konzerva Salka, 250 g masla alebo Helie, hery, palmarínu.
Postup: PLNKA : Uzavretú konzervu Salka varíme v hrnci s vodou , na slabom ohni 2 hodiny. Potom ho necháme vychladnúť. Vychladnuté skaramelizované salko vyklopíme z konzervy a zašľaháme do neho 250 g masla. CESTO: Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne ku nim zašľahávame horúcu kávu,múku spolu s práškom do pečiva a pomleté orechy. Nakoniec zľahka vmiešame dotuha ušľahaný sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí na cesto nanesieme plnku, posypeme vrch nastruhanou čokoládou a najemno nasekanými orechami. TYP NA VYLEPŠENIE: Po upečení a vychladnutí plát cesta po dĺžke rozkrojíme na polovice. Jednu polovicu natrieme džemom, prikryjeme druhou polovicou a celé potom dokončíme ako v základnom recepte.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.