Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slané veľkonočné pečivo
Suroviny: 400 g hrubej múky, 250 ml mlieka, 1 kocka(40g) droždia, 20 g masla, 1 vajce, 1 čl soli, 1 čl cukru a na posypanie napr. sezamové semiačka alebo celý mak, rascu alebo vylúpané slnečnicové semiačka.
Postup: Najprv si pripravíme kvások: Vo vlažnom mlieku rozmiešame rozmrvené droždie s cukrom a necháme nakysnúť. Múku pomiešame so soľou, pridáme ku nej nakysnutý kvások a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto a necháme ho na teplom mieste prikryté obrúskom vykysnúť. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto preváľame a rozdelíme na menšie časti. Tvarujeme z nich rôzne uzle, rožteky, žemličky ap. Môžeme tiež zľahka rozvaľkať na hrúbku asi 2,5 cm a formičkami vykrajovať veľkonočné motívy ako zajačiky, kuriatka ap. Vytvorené vzory uložíme na vymastený plecha na povrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Posolíme a posypeme zvolenou posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút. Upečené necháme vychladiť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.