Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Nepečené zákusky z kokosu
1. KOKOSOVÉ GULIČKY- suroviny: 120 g práškového cukru, 60 g Hery, 1 bielok z vajca, 70 g kokosovej múčky, 30 g kakaa, trocha rumu. 2. KOKOSOVÉ OČI:-suroviny: 350 g práškového cukru, 120 g masla, 6 uvarených žĺtkov, 120 g kokosovej múčky, čokoládová poleva (toping). 3. TMAVÉ KOKOSOVÉ GULIČKY:- suroviny: 250 g práškového cukru, 150 g stuženého tuku, 1 vajce, 200 g kokosovej múčky, 3 PL kakaa, 2 PL rumu.
Postup prípravy: 1. KOKOSOVÉ GULIČKY: Zmiešaním uvedených surovín vypracovať hmotu a tvarovať z nej guličky. Vytvorené guličky poobaľovať v kokose a uložiť ich do papierových košíčkov. 2. KOKOSOVÉ OČI: Uvarené žĺtky najemno nastruháme, zmiešame s cukrom, maslom a kokosovou múčkou. Dobre spracujeme a z vytvorenej hmoty tvarujeme guličky. Do stredu každej guličky vymačkneme jamku a do nej nalejeme čokoládovú polevu. 3. TMAVÉ KOKOSOVÉ GULIČKY: Tuk si necháme rozpustiť nad vodným kúpelom, pridáme ku nemu ostatné suroviny a vymiešame do vychladnutia. Z hmoty tvarujeme guličky a tie obaľujeme v kokosovej múčke. hotové pokladieme do papierových košíčkov.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.