Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vajíčková tlačenka
Suroviny: 4 vajcia, sterilizovaná zelenina-(hrášok, karotka, kukurička) 200 g dietnej alebo šunkovej salámy, 2,5 dcl tatarskej omáčky, 2 vrecúška práškovej želatíny, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 dcl vody.
Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo, salámu pokrájame na kocočky 5x5 mm, zeleninu scedíme a uvarené vajíčka postruháme nahrubo alebo nakrájame na kocočky ako salámu. V 3 dcl vody uvaríme kocku bujónu a necháme ho schladiť asi na 60 °C. Potom doňho zamiešame želatínu a miešame až sa ceľkom rozpustí. Tatarskú omáčku dáme do misy, premiešame, pridáme nakrájané suroviny, scedenú zeleninu a schladenú uvarenú želatínu. Zmes premiešame a dáme do formy na srnčí chrbát. Zmes necháme v chladničke niekoľko hodín dobre zatuhnúť .
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.