Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vajíčkové muchotrávky
Suroviny: 6 vajec, 6 stredne veľkých rajčín, 3 PL majonézy, 200 g Ramy, soľ, korenie, 50 g šunkovej salámy, čerstvé šalátové listy alebo žerucha.
Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo, vychladíme a ošúpeme. Rajčiny prekrojíme na polovice a lyžičkou vydlabeme jadrince. Zvajíčiek skrojíme špičky a opatrne z nich vydlabeme žĺtka, tak aby sme bielka nepoškodili. Salámu nahrubo nastruháme alebo najemno nasekáme, dáme do misy a pridáme ramu, majonézu, nastruhané žĺtka a troška dochutíme soľou a korením. Zmes pomocou šľahača dobre vymiešame a naplníme do vydlabaných bielkov. Potom na kopcom naplnené bielka dáme čiapočku z polovičky vydlabanej rajčiny a na rajčine porobíme pomocou špajle namočenej do tatarskej omáčky malé bodky. Takto vyrobené muchotrávky poukladáme na misu vyloženú nasekanými šalátovými listami alebo žeruchou. Dáme do chladničky vychladiť !
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.