Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bulharský šalát
Suroviny: 2 kg rajčín, 1 kg papriky, ? kg cibule, soľ, 1 – 2 lyžičky cukru, 1 – 2 lyžičky octu, ? dl oleja, 1 lyžička nakladač (deko)
Postup: Rajčiny ponoriť, nie variť a olúpať. Papriku nakrájať, nasoliť. Cibuľu nakrájať, nasoliť každé zvlášť. Rajčiny nakrájať a na oleji rozvariť, potom vyžmýkať papriku, cibuľu, pridať cukor, ocot, nakladač a miešať, variť max. 5 – 10 minút. Vychladené dať do pohárov pri 80 stupňov a 20 minút sterilizovať.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.