Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablková žemľovka
Suroviny: 15 žemlí, 1 vajce, 3,5 dl konzumné mlieko, 300 g jabĺk, 80 g krupicový cukor, 1 škoricový cukor, sušené hrozienka , 100 g margarínu, 15 g práškový ckor, 1 vanilkový cukor
Postup: Žemle nakrájame na tenké plátky, navlhčíme mliekom, do ktorého sme rozšľahali vajcia. Umyté jablká očistíme, odstránime jadrovníky a pokrájame na tenké plátky. Vhodný pekáč vymastíme polovičným množstvom tuku, na dno pekáča dáme tretinu navlhčených žemlí, ktoré rovnomerne navrstvíme. Na žemle navrstvíme polovicu nakrájaných jabĺk, posypeme upravenými hrozienkami a polovicou krupicového cukru zamiešaného so škoricou. Na ochutené jablká navrstvíme ďalšiu tretinu navlhčených žemlí a zvyšok jabĺk s cukrom so škoricou a hrozienkami. Treťou tretinou žemlí doplníme pekáč, pokvapkáme zvyšným roztopeným tukom a upečieme v stredne rozohriatej rúre do zlata. Pri podávaní nakrájame žemľovku na štvorcové porcie a posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. (žemľovku môžeme pripraviť aj tak, že v mlieku rozšľaháme len žĺtky a z bielkov ušľaháme s časťou cukru tuhý sneh, ktorý navrstvíme na takmer upečenú žemľovku a spolu dopečieme)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.