Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rajčiaková omáčka
Suroviny: 350 dl vody alebo vývaru, 35 g tuku, 30 g koreňovej zeleniny, 10 g cibule, 100 g pretlak, 1 citrón, 35 g hladkej múky, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, 35 g kryštálový cukor, soľ, ocot
Postup: Na tuku opražíme zeleninu a cibuľu pokrájanú na kolieska. Pridáme hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku, do ktorej primiešame pretlak, celé čierne korenie, nové korenie, citrón a bob-kový list. Zápražku zalejeme vychladnutým vývarom a dôkladne rozšľaháme, aby neboli hrudky. Omáčku varíme cca 1 hodinu, prichutíme cukrom, soľou, octom a prepasírujeme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.