Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablkové rezy
Suroviny: 200 g práškového cukru, 350 g hladkej múky, 150 g hrubej múky, 250 g hery, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, Plnka: cca 1 kg jabĺk, cukor, mletá škorica
Postup: Múku zmiešame, preosejeme aj s práškom do pečiva, pridáme práškový a vanilkový cukor, heru, vajce a spracujeme na hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme najprv jednu časť, pomocou valčeka ju prenesieme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozložíme postrúhané jabĺčka, posypeme ich cukrom, škoricou a prikryjeme druhou polovicou cesta. Urovnáme kraje, opatrne popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.