Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Čevapčiči z bravčového mäsa
Suroviny: 400 g bravčového mäsa z pliecka, horčica, 1 cibuľa, 4 mladé cibuľky, tuk na vyprážanie, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Dobre odležané mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a spolu s mäsom pomelieme. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku a dobre premiešame. Sformujeme malé šúľky, ktoré vypražíme v rozpálenom tuku. Pred vyprážaním môžeme šúľky obaliť strúhankou.
Podávame s varenými zemiakmi, nakrájanou mladou cibuľkou a s horčicou. Ozdobíme na kolieska nakrájanou paprikou a paradajkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.