Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kakaové rezy
Suroviny: 4 žĺtka, 120 g masla, 200 ml teplého mlieka, 30 g kakaa, 300 g hladkej múky, pol balíčka prášku do pečiva, tuk na vymastenie, 300 g cukru,
papier na pečenie.
Poleva: 120 g masla, 4 až 5 lyžíc teplého mlieka, 20 g kakaa, 200 g práškového cukru.
Postup: Maslo spolu s cukrom vyšľaháme. Postupne pridáme žĺtka, múku striedavo s mliekom a nakoniec zvyšné prísady. Keď všetko vyšľaháme mixérom do peny, vzniknutú masu nalejeme na vymastený a papierom vystlaný plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Na teplý, upečený koláč natrieme polevu a dáme do vypnutej, ešte horúcej rúry usušiť. Koláč po chvíli vyberieme a nakrájame na primerane veľké kúsky. Poleva: Všetky prísady vyšľaháme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.