Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Veľkonočný baránok
Suroviny: 125 g hery, 100 g práš. cukru, 2 vajcia, 150 g medu, na špičku noža soli, 1 kávová lyžička korenia do medovníkov, 30 g droždia, 1 dl čerstvej smotany na šľahanie, 250 g polohrubej múky, 250 g nadrobno nasekaných sušených fíg alebo datlí, 1 polievkovú lyžicu amónia
Postup: Maslo dobre vymiešate s cukrom, vajciami, medom, medovníkovým korením a soľou. Smotanu na šľahanie mierne prihrejete a v jednej polovici rozmiešate droždie, v druhej amónium a všetko primiešate do cesta. Pridáte múku a nadrobno nasekané fígy alebo datle. Potom cesto vylejte do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy baránka a pomaly pečiete vo vyhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí potrieme bielkovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom. Okolo krku baránka môžeme uviazať na mašľu stužku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.