Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kakaová roláda s citrónovou plnkou
Suroviny: 4 vajcia, 100 g práš. cukru, 80 g polohrubej múky, 20 g kakaa
PLNKA: ? dl mlieka, 10 g hladkej múky, 120 g masla, 100 g práš. cukru, šťava z ? citróna
POLEVA: 100 g čokolády na varenie, 60 g masla
Postup: Z bielkov našľaháme tuhý sneh, prisypeme práš. cukor a ešte spolu dobre prešľaháme. Potom pridáme žĺtky, múku s kakaom a vareškou všetko spolu zľahka premiešame. Cesto rozotrieme na mastný papier vo veľkosti plechu. Položíme na plech a v teplejšej vyhriatej rúre upečieme. Vychladnutý piškótový plátok poprášime práš. cukrom a obrátime na čistý papier. Ten papier na ktorom sa plátok piekol stiahneme a piškótu potrieme vymiešanou plnkou. Najprv stočíme piškótu z jednej strany do polovice a potom z druhej strany po dĺžke plechu. Takto pripravenú dvojroládu zabalíme do papiera a odložíme na chladné miesto. Stuhnutú z papiera vybalíme, polejeme čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájame na porcie.
PLNKA: do kastrólika dáme mlieko, hladkú múku, dáme na sporák a za stáleho miešania povaríme. Do vlažnej kašičky postupne primiešavame maslo, cukor, citrónovú šťavu a dobre vypeníme.
POLEVA: do rozpusteného masla pridávame nadrobno pokrájanú čokoládu a vymiešame na hladko. Vlažnou prelejeme pripravenú dvojroládu a na chladnom mieste ju necháme stuhnúť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.