Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Dvojitá roláda s lekvárom a vínovou penou
Suroviny: 4 vajcia, 100 g práš. cukru, 100 g polohrubej múky, ríbezľový, malinový alebo višňový lekvár
VÍNOVÁ PENA: ? l vína, 120 g kryš. cukru, 3 vajcia
Postup: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky a vareškou zľahka primiešame múku. Cesto rozotrieme na mastný papier vo veľkosti plechu a piškótu vo vyhriatej rúre upečieme. Vychladnutý piškótový plátok obrátime na papier, ktorý sme tenko posypali práš. cukrom, a ten papier, na ktorom sme ho piekli, opatrne odstránime. Pripravený piškótový plátok po dĺžke potrieme do polovice polohustým lekvárom. Piškótu pomocou papiera stočíme do rolády, obrátime ju, potrieme aj druhú polovicu lekvárom a tiež stočíme. Takto pripravenú roládu zabalíme do papiera a necháme postáť. Z papiera vybalenú roládu pokrájame na kúsky, poprášime cukrom a podávame s vínovou penou.
VÍNOVÁ PENA: do kotlíka alebo inej nádoby s okrúhlym dnom dáme víno, cukor, rozklepnuté vajcia a na sporáku za stáleho šľahania metličkou všetko spolu zohrievame takmer do bodu varu na silnú penu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.