Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kakaová torta
Suroviny: 100 g polohrubej múky, 30 g kakaa, lyžičku kypriaceho prášku do pečiva, 4 lyžice horúcej vody, 4 žĺtky, 8 tabletiek sladidla, 150 g olúpaných jabĺk, 4 bielky, tuk a múku na formu, 40 g dia džemu, 100 g dia čokolády
Postup: Múku s kakaom a kypriacim práškom preosejeme. V horúcej vode rozpustíme sladidlo, pridáme k žĺtkom a našľaháme do peny. Jablká nahrubo nastrúhame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny primiešame jablká a po častiach pridávame múku a časť snehu. Zvyšok snehu už len do cesta ľahko obraciame. Cesto naplníme do tukom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Po krátkom vychladnutí korpus vyklopíme a potrieme džemom. Čokoládu rozlámeme a v horúcej vodnej pare ju necháme zmäknúť, rozmiešame a nalejeme na tortu. Vychladnutú smotanu ušľaháme, naplníme ju do pláteného vrecka a ozdobnou koncovkou ozdobíme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.