Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Piškótový závin
Suroviny: 2 vajcia, 24 g sorbitu, 2 lyžice vody, 40 g hladkej múky, maslo a múku na plech
PLNKA: 120g mäkkého tvarohu, 40 g masla, 60 g marhuľového dia džemu, 8 tabliet spolarínu, 2 dl šľahačkovej smotany, 24 g lieskových orieškov
Postup: Z bielkov, sorbitu a vody vyšľaháme tuhý sneh. Striedavo primiešame múku a žĺtky po jednom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Po upečení plát stočíme do navlhčenej a vyžmýkanej utierky a necháme vychladnúť. Potom utierku odstránime a plát naplníme. Plnku pripravíme vymiešaním tvarohu s maslom, polovicou džemu a roztlačeného spolarínu. Nakoniec do plnky primiešame šľahačku. Zvyškom džemu potrieme povrch závinu a posypeme strúhanými opraženými orieškami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.