Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na riedky sneh. Postupne primiešame orechy a múku. Cesto lyžičkou nalievame na vymastený plech - vždy len 3-4 malé placky a pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pečieme rýchlo. Keď okraj placiek sčervenie, vyberieme ich a hneď pomocou varechy stočíme do tubičky.
Plnka: 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 125 g masla alebo margarínu HeliaVajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia a necháme vychladnúť. Masu postupne po lyžiciach pridávame do vyšľahaného masla alebo tuku. Trubičky naplníme, namáčame do čokoládovej polevy a kladieme na mriežku alebo mastný papier.
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g tuku Cera
Polámanú čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.