Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kakao, cukor a soľ zmiešaš v hrnci. Pridáš med, smotanu a vanilkový cukor.Zmes varíš 20 minút pri nízkej teplote, občas zamiešaš. Na skúšku odkvapneš hmotu do studenej vody. Ak sa vytvára tuhá guľôčka, hmota je hotová. Pridáš maslo, hmotu odstavíš z platne a šlaháš, kým nie je tuhá. Vymastíš formu 15x15 cm, alebo 10x20 cm, vleješ do nej čokoládovú hmotu a nasypeš oriešky.
Hmotu ochladíš tak, aby sa dala krájať. Nakrájaš kocky veľké 2 cm a do každej vtlačíš pol čerešne. Vložíš do papierových košíčkov a uskladníš v prázdnej škatuli od cukríkov. Namiesto čerešní môžeš použiť iné kandizované ovocie. Vhodné sú aj orechy a pistácie.
Kocky, ktoré sa rozhodneš darovať, daj nakrátko zmraziť a každú zvlášť potom zabal do celofánu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.