Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kapra vyumývať pod chladnou vodou, vysušiť utierkou, nasoliť, nakoreniť a položiť na maslo na panvicu. V predhriatej rúre na 200°C upiecť tak približne na polovicu, počas pečenia výdatne polievať výpekom.
Omáčka: Nadrobno nakrájať cibuľu a do sklovita opiecť na masle. Šampiňóny nakrájať na väčšie kusy a pridať ku cibuľke, osoliť, okoreniť. Keď sa šampiňóny opečú, posypať ich jemne múkou a zaliať vývarom. Pridať smotanu a biele víno, dochutiť citrónovou šťavou. Omáčku priliať k napoly upečenému kaprovi a nechať ešte cca 15 minút piecť do zlatista.
Podáva sa s nakrájanou bagetou
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.