Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Snehuľky
Suroviny: 12 čerešní z kompótu, 3 PL amaretta, 250 g surového marcipánu, 125 g horkej čokolády
Postup: Čerešne prepoľte a nechajte asi 1 hodinu ležať v amarette. Čokoládu rozpustite v parnom kúpeli, ak máte chuť, pokojne ku nej pridajte 1 PL amaretta alebo trošku chilli podľa chuti. Marcipán dobre rozmieste, a rozdeľte na 24 rovnomerných kúskov. Do nich vtlačte po polke čerešne a vytvarujte do guličky. Potom ponorte každý kúsok do pripravenej roztavenej čokolády na vidličke a prebytočnú čokoládu nechajte odtiecť. Hotové snehuľky poukladajte na plech na mastný papier kým nestuhnú. Potom ich môžete ozdobiť napríklad svetlou čokoládou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.