Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablkový koláč
Suroviny: 17 dkg hladkej múky, 4 dkg cukru, 14 dkg margarínu, 1 žĺtko, 1-2 polievkové lyžice mlieka, 3 dkg mandlí, lieskových orieškov alebo orechov, 35 dkg jabĺk, alebo inej zaváraniny
Postup: Najprv jablká nakrájame na jemné plátky, posypeme ich vanilínovým cukrom a necháme dozrieť chute. Ostatné ingrediencie spracujeme a dáme na pol hodiny do chladničky. Zapneme rúru. Vychladnuté cesto rýchlo rozvaľkáme podľa tvaru nádoby a pomocou valčeka ho dáme do nádoby tak, aby časť cesta prečnieval cez okraj. Tým budeme prikrývať plnku. Pridáme ovocie, prikryjeme prečnievajúcou časťou a potrieme vajcom. V predhriatej rúre pečieme asi 30-35 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.