Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Žemľové knedlíky
Suroviny: 400 g hrubej múky, 20 g kvasníc, 1 vajce, 250 ml mlieka, 1/2 sendviča, soľ.
Postup: Sendvič pokrájame na kocočky a tie necháme v teplej rúre asi 10 min. aby sa obsušili. Z trošky vlažného mlieka, kvasníc a cukru vymiešame kvások a necháme ho podkysnúť. Múku zmiešame s vajcom, kváskom, soľom a mliekom a vymiešame redšie cesto. Do cesta potom primiešame obsušené kocky sendviča alebo žemlí a vymiesime dva bochníčky. Necháme ich na teplom mieste 30 minút kysnúť. Potom nakysnuté knedle varíme vo vriacej osolenej vode asi 20 minút a v polovici varenia ich obrátime. Uvarené knedle vyberieme na dosku a popicháme vidličkou, aby sa odparila voda.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.