Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Žemľové podlesníky
Suroviny: 400 g hrubej múky, 20 g kvasníc, 1 vajce, 250 ml mlieka, 1/2 sendviča, soľ, cesnak, oškvarky.
Postup: Z trošky vlažného mlieka, kvasníc a cukru vymiešame kvások a necháme ho podkysnúť. Múku zmiešame s vajcom, kváskom, soľom a mliekom a vymiešame redšie cesto. Do cesta potom primiešame obsušené kocky sendviča alebo žemlí a vymiesime na bochník. Necháme ho na teplom mieste 30 minút kysnúť. Potom z nakysnutého bochníka robíme na pomúčenej doske posúchy a necháme ich znova trocha podkysnúť. Potom ich opečieme na panvici s olejom z obidvoch strán doružova. Opečené potrieme cesnakom a posypeme teplými oškvarkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.