Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapekané paradajky so syrom a hubami
Suroviny: 3 väčšie paradajky, 100 g syra ementál, 100 g čerstvých šampiňónov, malú cuketu, šalát lettuce alebo lolo bianco, soľ, biele korenie, lyžicu masla, čerstvú bazalku
Postup: Na panvici roztopíme maslo, pridáme nakrájané šampiňóny a na malé kocky nakrájanú cuketu. Restujeme približne 7 minút, pridáme soľ a korenie. Premiešame a necháme na panvici ešte asi 2 minúty. Potom zmes odložíme.
Paradajkám zrežeme vrch, zbavíme ich jadrovníkov a naplníme zmesou šampiňónov, cukety a postrúhaného syra. Navrch každej naplnenej paradajky položíme lístok bazalky a tenkú hoblinu syra. Vložíme do vyhriatej rúry (180 °C) a zapekáme asi 15 minút. Podávame na čerstvých listoch šalátu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.