Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zahalené tanečnice
Suroviny: 6 jabĺk, 12 PL jemnej strúhanky, 12 PL cukru, 4PL masla, 250 ml šľahačkovej smotany, kúsok celej škorice a 1 PL mletej škorice.
Postup: Najprv si dotuha vyšľaháme šľahačku a dáme ju do chladničky tuhnúť. Jablká očistíme, vykrojíme jadrince a pokrájame ich na menšie kúsky. Dáme ich do hrnca, podlejeme troškou vody, pridáme 2/3 cukru a kúsok celej škorice. Uvaríme do zhustnutia. Na panvici rozpustíme maslo, primiešame zostávajúci cukor a na slabom ohni necháme rozpustiť. Potom primiešame strúhanku, mierne ju opražíme a ochutíme škoricou. Zmes necháme vychladnúť. Do pohárov alebo misiek vrstvíme po troche vychladenú jablčnú hmotu, strúhanku, šľahačku a postup ešte 1X zopakujeme. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a vrch posypeme škoricou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.