Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pečené syrové špirálky
Suroviny: 450 g polohrubej múky, 250 g tuku, 1 čl práškového cukru, 2 čl soli, 1 čl prášku do pečiva, 2 dcl mlieka. NA PLNKU: 250 g masla, 200 g tvrdého syra, 1 čl mletej sladkej papriky, 2 čl vegety.
Postup: CESTO- zo surovín vypracujeme jemné a vláčne cesto. Vypracované cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov a dáme ich do chladničky na 1-2 hodiny zatuhnúť. PLNKA- Do zmäknutého maslaprimiešame nastruhaný syr, papriku, vegetu a zmes dobre vymiešame. Zachladené diely cesta následne natenko vyvaľkáme a potrieme ich plnkou. Naplnené cestíčka zroľujeme do roládiek a tie pokrájame na 1/2 cm hrubé plátky. Jednotlivé plátky pokladieme na suchý plech vo väčších rozostupoch a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.