Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Žraločie steaky so šampiňónmi
Suroviny: Žraločie steaky, malá konzerva krájaných šampiňónov, olej, soľ, zmes korenia napr: na panvicu šanghaj, alebo diabolská zmes, alebo rybací bujón.
Postup: Steaky si jemne posolíme a necháme chvíľu postáť. Do kastrólka dáme šampiňóny z konzervy aj s nálevom a dochutíme ich zvoleným druhom zmesi korenia. Necháme prevrieť a odstavíme. Na panvici - najlepšie steakovej dáme rozpáliť trocha oleja a odležané steaky prudko opečieme z obidvoch strán dočervena. Na povrchu by mali byť chrumkavé a vo vnútry biele a šťavnaté. Opečené steaky dáme na panvici stranou a podlejeme ich korenenými šampiňónmi. Necháme krátko prehriať a podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Prípadné vylepšenia prosím pridajte ako komentár ku receptu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.