Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Steaky s kôročkou
Suroviny: Mäso z hovädzej sviečkovice alebo T-bone steaky z hov. chrbta, pšeničná múka, soľ, ľubovoľné korenie napr. mleté čierne korenie, korenie na steaky, karí korenie, mletá rasca, mletý zázvor ap.
Postup: Do primeraného množstva múky-(podľa počtu steakov), primiešame ľubovoľné korenie, podľa chuti a fantázie. Nakrájané steaky z mäsa dlaňou jemne naklepeme, posolíme a obalíme v okorenenej múke. Následne steaky prudko opečieme na panvici, na maličkom množstve oleja. Opečené steaky vyberieme a odložíme do teplej rúry dôjsť. Vo výpeku si môžeme uvariť ku steakom omáčku: Do výpeku pridáme kúsok masla,po rozpustení pridáme trocha okorenenej múky z obaľovania a prerestujeme. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a dochutíme napr. s 1PL horčice, alebo kečupu ap. Necháme krátko prevariť a podávame ku steakom s hranolkami či opekanými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.