Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Chuťovky na spôsob utopencov
Suroviny: Na olivy a syry- provensálske korenie, vínny ocot, olivový olej. Na šunku, párky, mäkké údeniny- ocot, soľ, cukor, steakové korenie, sterilizované papriky. Na údené mäso- sladkokyslé uhorky, papričky, cibuľa, ocot, soľ.
Postup: najprv si pripravíme vybraný nálev podľa druhu hlavnej suroviny. Hlavný druh suroviny pokrájame na úhľadné kúsky a vložíme do zaváracieho pohára s viečkom a zalejeme pripraveným, dobre ochuteným nálevom. Mäkké údeniny a šunkové závitky zalejeme octovím nálevom s nakladanými paprikami alebo pásikmi cibuľe. Údené mäso je výborné s kyslou kapustou, s chrenom, uhorkami ap. Suroviny v náleve necháme dobre uležať, aby sa presiakli nálevom. takéto chuťovky podávame priamo z pohárov, alebo ich uložíme do misiek a ponapichujeme na špáradlá.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.