Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiaková fučka /kulaša či podbíjanka/
Suroviny: Zemiaky, hladká múka, mlieko, maslo alebo masť, cibuľa.
Postup: Olúpané zemiaky pokrájame na kocočky a uvaríme v osolenej vode až do rozvarenia. Potom ich scedíme, ale tak, aby v nich ešte trocha vody ostalo. Zemiaky v hrnci dobre roztlačíme a po troche primiešavame hladkú múku. Dobre miešame, aby sa netvorili z múky hrčky. Kaša by mala byť dosť hustá a lepivá: Potom ju podľa chuti doriedime vlažným mliekom a ešte dobre premiešame. Podávame na plytkom tanieri poliate dozlatova upraženou cibuľkou na masle. Môžeme poliať aj na cibuľke osmaženými hríbikmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.