Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bryndzovníky
Suroviny: Kysnuté cesto - hladká múka, kvasnice, soľ, mlieko, maslo alebo olej, 1 čl cukru, vajce na potretie. Náplň - 200 g jemnej bryndze, 3 PL hustej smotany, nasekaná pažítka.
Postup: Zo surovín vypracujeme hladké jemné cesto a necháme ho nakysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na krúbku približne do 1 cm. Z cesta povykrajujeme kolieska vykrajovátkom na pagáče, alebo pomocou pohára na víno. Do polovice týchto koliesok vykrojíme menším krájatkom v strede otvor. Potom pozlepujeme na plné koliesko - položené vykrojené koliesko a otvor naplníme plnkou. PLNKA: Vymiešame dohladka bryndzu so smotanou a najemno nasekanou pažítkou na hustejšiu hmotu. Naplnené bryndzovníky pokladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Upečieme v horúcej rúre dozlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.