Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Figy s vínnou penou
Suroviny: 10 čerstvých fíg, 250 g bieleho jogurtu, 2 PL medu, 1PL nastrúhanej pomarančovej kôry, 1/4 čl mletej škorice, červené víno, 100 g pistácií, lístky mäty alebo medovky na dozdobenie.
Postup. Hustý jogurt zmiešame s medom, nastrúhanou kôrou,škoricou a vínom. Umyté figy nakrojíme na kríž ale nedokrojíme! Tlakom prstov ich mierne roztvoríme a naplníme vymiešanou penou. Naplnené figy uložíme na misu a posypeme podrvenými pistáciami. Dozdobíme čerstvými lístkami mäty alebo medovky. Podávame ako dezert po jedle.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.