Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Steaky s hubovou omáčkou a cestovinami
Suroviny: Mäso z hovädzej sviečkovice, (200 g / porcia), trojfarebné cestoviny, 250 ml smotany, 3-4 strúčiky cesnaku, 250 g čerstvých dubákov, olej, soľ, korenie, Namiesto soli môžeme použiť kocku hubového bujónu pre lepšiu chuť!
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Uvarené scedíme! Steaky mierne osolíme a okoreníme. Steaky potom prudko opečieme na troche oleja- najlepšie na steakovej panvici z oboch strán. Opečené steaky dáme do vyhriatej rúry na 200°C a dopekáme ešte 15 minút v rúre! Dubáky očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak nakrájame na tenučké plátky a spolu s dubákmi dáme orestovať na panvicu s olejom. Orestované dubáky zalejeme smotanou a dochutíme korením a soľou alebo namiesto soli rozmrvenným hubovým bujónom a necháme za častého miešania vydusiť na hustejšiu omáčku. Scedené cestoviny prehrejeme v hubovej omáčke a podávame k opečeným steakom! Porcie dozdobíme vetvičkou zelenej petrželky alebo rozmarínu !
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.