Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špargľa v zemiakovej kašičke
Suroviny: čerstvá alebo konzervovaná špargľa, zemiaky, mlieko, vajce, soľ, biele korenie, olej, maslo, holandská alebo tatarská omáčka.
Postup: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladiť. Z čerstvej špargle zrežeme drevnaté konce a dáme obvariť do vriacej osolenej vody. Ku schladeným uvareným zemiakom pridáme trocha mlieka, kúsok masla a vajce. Vymiešame na hladkú zemiakovú kašu. Podľa chuti prisolíme. Scedenú špargľu ochutíme bielym korením a obalíme do zemiakovej kaše. Vyformujeme do valčeka a vypražíme na oleji zo všetkych strán dozlatista. (ako zemiakové krokety) Vypražené špargle dáme na obbrúsok odkvapkať od prebytočného oleja a naporcujeme na taniere s kopou čerstvého zeleninového šalátu a špargle pokvapkáme dresingom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.