Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Franc-Jozef párky
Suroviny: Viedenské párky, na každý párok jeden rožok, horčica, vajíčka, soľ, strúhanka, sezamové semiačka, olej.
Postup: Párky krátko prevaríme v horucej vode a necháme odkvapkať. Rožky na koncoch skrojíme a rúčkou hrubšej varešky opatrne vydlabeme striedku. Takto vydlabanú striedku necháme usušiť a použijeme ju napr. do fašíriek ap. Potom do vydlabaných rožkov dáme trocha horčice a do každého vtlačíme po jednom párku. Naplnené rožky obalíme v rozšľahaných osolených vajíčkach a potom v strúhanke do ktorej sme primiešali sezamové semiačka. Obalené párky vypražíme na oleji dozlatista. Podávame ako pochúťku k pivu alebo ako desiatu či olovrant.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.